Главред Charlie Hebdo відповів на критику карикатур про катастрофу А321

 Дождь

«Я цього просто не розумію. Ми - світська, демократична і атеїстична газета. Поняття блюзнірства не має для нас ніякого значення. Ми коментуємо новини, як і всі інші видання», - сказав Біар в інтерв'ю радіостанції RFI.

«У Кремлі намагаються відвернути таким чином увагу від інших проблем», - додав він.

Біар підкреслив, що зображення не покликані висміяти жертв або сам факт трагедії.

«На цих малюнках немає карикатурних персонажів. Ми просто коментуємо подію і показуємо свій погляд на неї. І ми робимо це щотижня», - сказав він.

У виданому напередодні номері Charlie Hebdo опубліковані дві карикатури про катастрофу російського пасажирського літака А321 в Єгипті, в результаті якого загинули 224 людини.

На одній з карикатур зображений бойовик угруповання «Ісламська держава» , на якого падають уламки літака і пасажири. Підпис до карикатурі говорить: «Російська авіація посилила бомбардування».

Другий малюнок озаглавлений «Небезпеки російських лоукостерів». На ньому зображений череп зі зламаними сонцезахисними окулярами, на задньому плані - розкидані людські останки і палаючий остов літака. «Треба було летіти компанією Air Cocaine» - «говорить» череп. Йдеться про скандал з французьким літаком, на борту якого в Домініканській республіці знайшли 680 кілограмів кокаїну.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення