Главу естонської поліції звинуватили в розтраті 140 євро на чоботи

 Meduza

Главу департаменту поліції і прикордонної охорони Естонії Ельмара Вахера запідозрили в купівлі чобіт і навушників за державний рахунок. Такі звинувачення на адресу Вахера висунув член парламентської фракції Вільної партії і голова спеціальної комісії по боротьбі з корупцією Артур Тальвик.

За словами депутата, глава поліції купив в аеропорту Таллінна навушники за 299 євро і похідні чоботи за 139,41 євро, нібито для носіння з уніформою, розплатившись банківської картою департаменту поліції.

За законом, підкреслив депутат, купівля уніформи відбувається тільки в рамках тендеру.

Тальвик також звернув увагу на той факт, що співробітник поліції, який відмовився затвердити видатковий документ на куплені Вахером чоботи і навушники, був звільнений на початку грудня.

Голова департаменту поліції і прикордонної охорони Естонії, у свою чергу, пояснив, що 30 вересня купив по кредитній карті відомства чоботи, які носять співробітники, щоб відправитися в польовій формі на кордон, так як в його розпорядженні не було форменого взуття потрібного розміру. Витрачену на чоботи суму, цитує ERR заяву Вахера, він попросив відняти з його зарплати, що і було зроблено в грудні.

Звукозаглушающие навушники, придбані в аеропорту, використовуються керівництвом департаменту поліції і прикордонної охорони, додав він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення