Главу Нацполіціі України оберуть за допомогою конкурсу

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про проведення консультативного конкурсу для діючих поліцейських на пост глави Національної поліції України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Призначення на посаду керівника Національної поліції України відповідно до законодавства не передбачає проведення конкурсу. Проте, з огляду на той факт, що до людини, який обійме посаду голови Національної поліції України, має бути беззастережне довір'я як українського суспільства, так і міжнародного політикуму, я прийняв рішення про проведення консультативного конкурсу для діючих поліцейських на заміщення цієї посади ", - написав Аваков.

За його словами, "з метою уникнення політичних спекуляцій і проведення чесного і відкритого відбору кандидата" на посаду керівника Нацполіціі, створена Консультативна комісія міністра. До її складу запрошено професійні експерти з міжнародного корпусу стратегічних партнерів МВС: США, Канади, Консультативної місії ЄС в Україні (EUAM) і "авторитетних експертів від української громадськості".

Нагадаємо, 14 листопада Хатія Деканоїдзе подала у відставку з посади глави Нацполіції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення