Главу податкової служби в Одеській області спіймали на дачі великого хабаря: почалися "чистки"

 Апостроф

Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) спіймали на дачі великого хабаря главу регіонального управління Державної податкової служби (ДПС).

Правоохоронці задокументували передачу неправомірної вигоди в розмірі 25 тис. доларів США за невтручання в злочинну діяльність. У ЕРДР були внесені відомості про вчинення злочину за ознаками ст. 369 КК (давання хабара).

Затримана в.о. начальника ГУ ДПС в Одеській області Наталія Чоботарьова. Крім неї, підозру пред'явили в.о. першого заступника Володимиру Мосійчуку.

У даний час вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Також слідство встановлює інших осіб, які можуть бути причетні до злочину.

У прес-службі НАБУ уточнили, що глава регіональної ДПС запропонувала керівнику структурного підрозділу прокуратури цього ж регіону щомісяця надавати хабар у 25 тис. доларів. У відповідь той повинен був не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов'язаній з отриманням хабарів від підприємців, і не притягувати податківців до відповідальності, в тому числі кримінальної.

Керівник ДПС України Сергій Верланов заявив, що в Одеській області відсторонено все керівництво відомства і призначена перевірка.

"Гарантую НАБУ та іншим правоохоронним органам повну співпрацю і буду вдячний за інформацію, яка дозволить ДПС очистити свої ряди від недобросовісних і корумпованих співробітників", - зазначив він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення