Годують раз на тиждень: під Харковом виявили приватний зоопарк з виснаженими тваринами (фото)

На території бази відпочинку під Харковом виявили приватний звіринець з виснаженими тваринами, що потребують допомоги. Про це в мережі Facebook повідомила віце-президент Асоціації зоозахисних організацій України Марина Суркова

“Позавчора до нас надійшла скарга про те, що під Харковом на одній з баз відпочинку існує приватний звіринець, в якому утримуються виснажені дикі тварини в поганих умовах, яких годують раз на тиждень”, — написала вона.

Так, Суркова додала, що Асоціація зоозахисних організацій України разом з активістами з Харкова виїхали на місце.

“На території бази відпочинку недалеко від Харкова ми виявили в вольєрах з цементованою підлогою: 5 ведмедів (2 з яких гімалайські), 2 леви, самотній тигр, такий же пантера, два пелікани (в вольєрі з пустим басейном і наполовину порожнім відром протухлої води), барани в загоні (без сіна), куріпочки та фазани”, — написала вона, та додала, що “Тварини дійсно виснажені, апатичні, в очах безнадія”.

Вона також зазначила, що в жодному з вольєрів не було помічено слідів їжі.

“Керівництво цієї бази пішло на спілкування з нами та пообіцяло віддати добровільно зазначених тварин. Також вони зазначили, що зараз скрутні часи (не сезон) і погодилися що потрібна допомога в годуванні тварин. Тому, поки ми шукаємо притулок для цих тварин, просимо вашої допомоги з їжею”, — резюмувала Суркова.

У коментарях користувачі Фейсбук влучно звернули увагу на те, що у тварин навіть чистої води немає.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення