Голова Департаменту ГПУ "забув" задекларувати 2 млн гривень - ЗМІ

 Страна

Начальник Департаменту інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення ГПУ Костянтин Моргун не задекларував внески дружини у статутні фонди двох підприємств на загальну суму 2,37 млн грн. Про це свідчать дані його декларації за 2015 рік, повідомляють "Наші гроші".

Його дружина Леся Моргун має частки в ТОВ "Ньюмаркет Трейд" (17%) і ТОВ "Лан-Переяслав" (30%) – 212 тис. грн і 2,16 млн грн відповідно. Костянтин Моргун не задекларував ні одну з них.

Нагадаємо, серед співвласників "Лан-Переяславу" значиться також брат екс-генпрокуророра Віталія Яреми – Олександр. А директором фірми з червня 2015 року виступає екс-депутат Київської облради Сергій Гарбарук, відомий історією про виведення з держвласності 74 га лісового фонду. Тоді прокуратура не змогла довести провину Гарбарука і його виправдали.

Щодо нерухомого майна, то Костянтину Моргуну належать: квартира 49 кв м і особняк на 499 кв. м, отриманий у подарунок від батька у 2012 році.

Подарунком став і земельну ділянку під будинком площею 0,1 га Розташована нерухомість в приватному секторі на вулиці Привітною в місцевості Батиєва гора в Києві.

Згідно з даними реєстру нерухомості, особняк побудований в 2007 році. У 2010, коли Моргун-старший зареєстрував право власності на це майно, вартість об'єкта оцінили в 3,4 млн грн. Додамо, що з 2007 по 2015 рік Іван Моргун був зареєстрований як підприємець – надавав консультації з питань інформатизації.

У свою чергу дружина Костянтина Моргуна Леся володіє земельною ділянкою на майже 6 "соток";

часткою квартири розміром в 30 кв м. І за даними держреєстру нерухомості, на Лесю Моргун записана частка квартири на вул. Ірпінській, 67 загальною площею 68,2 кв м, а саме – 37,5 м. кв Ця частка перейшла Моргун у власність за договором дарування в 2015 році. Інформація щодо того, хто володіє решті площі приміщення, в реєстрі нерухомості відсутня.

Їздить подружжя на "Лексусах". Костянтину Моргуну належить Lexus RX350 2008 року випуску; на вторинному ринку таку модель оцінюють у 500-600 тис. грн. А Леся Моргун має Lexus LX470 2007 року випуску, сьогоднішня вартість якого дорівнює 600-700 тис. грн.

За підсумками 2015 року Моргун задекларував 74 тисячі грн заробітної плати та 81 тис. грн "іншого доходу". Також в минулому році йому вдалося поповнити банківські рахунки на 38 тис. грн. Дружина Леся, яка, незважаючи на участь у двох фірмах, також з 2007 року зареєстрована як ФОП (надає послуги перекладу, консультування з питань інформатизації тощо), за даними декларації Костянтина Моргуна, не заробила ні гривні. На утримання майна у звітному році обидва сумарно витратили 31 тисячу грн.

Нагадаємо, Костянтин Моргун призначений начальником Департаменту інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення ГПУ в травні 2016 року. Раніше очолював Департамент ресурсного забезпечення ДСНС України. Цю посаду він залишив після корупційного скандалу щодо закупівлі палива за завищеними цінами, в якому були замішані керівники ДСНС. У тому числі голова служби Сергій Бочковський, якого рекомендував на посаду сам Ярема.

Раніше журналісти дізналася, що скандальний суддя Микола Чаус володіє гектарами землі і з'ясувала, скільки заробляють члени його сім'ї.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення