Голова правління збанкрутілого банку «Михайлівський» помахав прокуратурі рукою

 Crime

Підозрюваний у великих розтратах і навмисному доведенні банку до банкрутства Юрій Дорошенко, за рішенням суду знаходився під домашнім арештом,але зміг обвести правоохоронців навколо пальця і зник у невідомому напрямку.

Суд дав дозвіл на затримання Дорошенко з метою його доставки для подальшого вирішення питання про зміну запобіжного заходу з домашнього арешту на утримання під вартою.

У прокуратурі повідомили, що в п'ятницю, 27 січня, Дорошенко не з'явився до слідчого прокуратури для оголошення нової підозри (крім розкрадання майна йому додатково інкримінується доведення банку до банкрутства).

"Перевіркою інформації про хвороби Дорошенко, наданої його адвокатом, отримано документальні підтвердження про відсутність підстав для його госпіталізації", - повідомили в прокуратурі Києва.

Зараз правоохоронці встановлюють місцезнаходження підозрюваного.

Раніше повідомлялося, що Дорошенко, зловживаючи своїм службовим становищем, на основі незаконного договору перерахував 870 млн гривень на рахунок підприємства з ознаками фіктивності, що призвело до втрати платоспроможності банку.

13 серпня Шевченківський райсуд Києва заарештував колишнього голову правління банку "Михайлівський" на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

5 грудня той же суд звільнив з-під варти Дорошенко і застосував до нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАТ "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення