Голові Окружного суду Києва, який знаходиться у розшуку, вручили повістку

Детективи НАБУ вручили голові Окружного адміністративного суду міста Києва Павлу Вовку, якому 17 липня було оголошено про підозру, повістку про виклик до суду. Повістку було вручено особисто під час урочистого заходу одного з екс-нардепів, де Вовк був присутній як запрошений гість.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

Так, суддю Вовка чекають 5 січня 2021 року на судовому засіданні ВАКС, де він матиме можливість захистити свої права та інтереси у загальному процесі.

Вручення повістки відбулося під час святкування, організованого колишнім народним депутатом України, президентом одного із юридичних ВНЗ України. На цьому святкуванні оголошений у розшук голова ОАСК перебував як запрошений гість.

"Зважаючи на систематичну неявку підозрюваного до суду, відсутність його за місцем проживання, переховування від детективів, НАБУ оголосило голову ОАСК у розшук та невідкладно скерувало до Генерального прокурора проекти клопотань до ВРП про надання дозволу на затримання та утримання підозрюваного під вартою. На сьогодні від моменту скерування проєктів клопотань минув місяць, але Генеральний прокурор без будь-яких причин та пояснень їх не підписала і не скерувала до ВРП", - йдеться в повідомленні.

В НАБУ наголосили, що у середу, 23 грудня 2020 року, голова ОАСК "продемонстрував зневажливе ставлення до вимог закону і вкотре без зазначення будь-яких причин не з’явився до ВАКС, де мало відбуватися судове засідання з обрання йому запобіжного заходу".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення