Головною сенсацією Нью-Йоркського марафону став японець-любитель

 Mir-la

У неділю на одному з головних бігових подій сезону - Нью-Йоркському марафоні головною сенсацією став японець Юкі Каваучі, що показав найкращий результат серед усіх неафриканців в елітному забігу. Каваучі фінішував шостим, повторивши кращий результат японських бігунів у Нью-йорку. Його час 2:13.29.

Фішка в тому, що Каваучі не є професійним бігуном в повному розумінні цього слова. Він працює в державній структурі по 40 годин на тиждень, і присвячує бігу тільки вільний час. Більше того, Юкі, як держслужбовець, за японськими законами, не має право, та й принципово відмовляється брати гроші від спонсорів.

Хлопець починав як перспективний бігун, запрошувався в збірну, але в юнацькому віці вибрав освіту, а не спорт. Тренера у нього немає, бігуном його зробила мама, а зараз він тренується сам. Каваучі примудрився навіть відібратися на чемпіонат світу 2013 року в Москву, де фінішував вісімнадцятим з результатом 2:15 - адже відбиратися на чемпіонати світу та Олімпіади з бігу можуть і любителі!

28-літній Юкі відомий тим, що бігає марафони і напівмарафон дуже багато і часто. Наприклад, в 2013 році року Каваучі пробіг 11 марафонів - тоді, як африканські профі рідко вирішуються більше, ніж на 3.

У 2014 році японець збільшив кількість марафонів до 13. А взагалі Нью-Йорк став двадцять першим марафоном в кар'єрі бігуна. Фішка номер два в тому, що Каваучі біжить дуже швидко - з 21-го марафону у нього шість перемог, п'ять разів він вибігав з 2:10, а особистий рекорд Юкі становить 2:08,14.

У травні 2015 року Каваучі примудрився Не просто пробігти, а і виграв три напівмарафону за три дні, причому з відмінними результатами (!) - 1:07:23, 1:07:03 і 1:09:23.

Юкі після фінішу Нью-Йоркського марафону. Рівно стояти не міг.

Головна життєва мета Юкі Каваучі - довести, що можна показувати високі результати, залишаючись вільним від професійного спорту і умовностей, які він за собою тягне. У Японії, де традиційно божеволіють від бігу на довгі дистанції, Каваучі - справжній кумир. У нього величезна кількість фанів, які їздять за ним по всьому світу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення