Голову Генштабу армії КНДР стратили за обвинуваченням у корупції

 Лівий берег

Голову Генштабу народної армії КНДР Лі Ен Гіля стратили у зв'язку зі звинуваченнями в корупції, можливо, сфабрикованими, повідомляє південнокорейське агентство Ренхап із посиланням на джерела.

За даними одного зі співрозмовників агентства, генерала стратили на початку лютого.

Лі Ен Гіля призначили на посаду 2013 року, і донедавна він не раз супроводжував лідера Північної Кореї під час інспекційних поїздок на військові навчання. Однак на минулотижневому спільному засіданні владної Трудової партії і військових, а також на урочистостях з нагоди запуску на орбіту штучного супутника "Кванменсон-4" генерала вже не було.

У списку гостей начальником Генштабу КНДР зазначено вже іншого генерала - колишнього міністра народної безпеки Лі Мен Су.

Джерела видання припускають, що Лі Ен Гіль міг розгнівати Кім Чен Ина, висловивши невдоволення призначенням на армійські посади лідерів Трудової партії. Або ж він став жертвою внутрішньопартійних розборок.

Нагадаємо, що менш ніж рік тому в КНДР стратили міністра оборони Хен Ен Чхоля нібито за те, що він заснув у присутності лідера держави Кім Чен Ина під час військового огляду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення