​Горбатюка не допустили до конкурсу на посаду директора ДБР

Сергія Горбатюка не допустили до конкурсу на посаду директора Державного бюро розслідувань. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив правозахисник Тарас Гаталяк.

«21 липня 2016 року відбулось засідання комісії з проведення конкурсу на зайняття посад Державного бюро розслідувань. Із 81 кандидатів допущено до конкурсу 61 особу. Можна привітати усіх кандидатів, бо, дійсно, серед них є достойні і професійні люди, які змогли б очолити такий важливий для країни правоохоронний орган, як ДБР», - пише Гаталяк.

У той же час, додає він, конкурсна комісія не допустила до наступного етапу близько 15 кандидатів. До конкурсу не був допущений і Сергій Горбатюк, начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ.

«Сергій Горбатюк має більш ніж 22 роки досвіду роботи у сфері права, більше 11 років займав керівні посади, працюючи у Генеральній прокуратурі України. Це і начальник Департаменту спеціальних розслідувань, начальник Управління спеціальних розслідувань, начальник відділу Головного слідчого Управління ГПУ, працював керівником слідчих груп та старшим слідчим в особливо важливих справах ГПУ. Причиною недопуску стало те, що у Сергія Горбатюка нібито недостатньо керівного досвіду (потрібно 5 років) і четверо членів комісії проголосували за недопуск, двоє утримались», - повідомляє правозахисник.

Відповідно, каже він, виникають запитання, чому ж комісія прийняла таке рішення і не допустила до конкурсу на посаду директора ДБР Сергія Горбатюка як одного із самих сильних кандидатів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення