Готові на папері: у столичній лікарні розгорівся скандал з непрацюючими апаратами ШВЛ

Заявлена МОЗ ступінь готовності до боротьби з епідемією коронарівусу не відповідає дійсності. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник мера Києва Максим Бахматов.

Волонтери перевірили Київську міську клінічну лікарню №17 і з'ясували, що "Україна готова до епідемії тільки на папері".

"Перед тим, як робити гучні заяви про кількість апаратів ШВЛ, які має той чи інший медзаклад, треба розуміти, чи працюють вони. Чи вони просто там є", - йдеться у повідомленні.

За словами Бахматова, в київській лікарні № 17 в навяності 24 апарати ШВЛ, але 8 з них не функціонують. При цьому з 16 робочих апаратів 10 не відповідають вимогам і не мають режимів для лікування пацієнтів з гострим респіраторним дистрес синдромом, який викликає COVID-19.

Залишається 6 апаратів, 4 з яких потрібні для інших екстрених випадків, їх не можна використовуватися для лікування коронавірусу.

"І ось ми вже бачимо, як 24 апарати перетворилися на 2. Апарат ШВЛ, що пропонується закупити, коштує 500 тисяч. Їх необхідно 10 штук. Вже 5 млн гривень", - написав чиновник.

У лікарні також немає запасного джерела електропостачання. Якщо світло вимикається, то вся апаратура теж згасне.

За попереднімі підрахунками, для того, щоб лікарня змогла прийняти лише 62 пацієнти, потрібно 10,6 мільйона гривень.

Нагадаємо, що станом на ранок п'ятниці, 3 квітня, в Україні офіційно підтверджено 942 випадки інфікування коронавірусом COVID-19

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення