Готовність номер один: генерал розповів, як Новий рік зустрінуть на Донбасі

 Обозреватель

Імовірність провокацій у зоні АТО в новорічну ніч і в перший день Нового року досить невелика. Але для Збройних сил України новорічні свята означатимуть підвищену бойову готовність. Про це розповів генерал-полковник у відставці, колишній начальник Генерального штабу ЗСУ, колишній перший заступник міністра оборони України Анатолій Лопата.

"Я думаю, здорового глузду вистачить у "керівництва" "ДНР" і "ЛНР", щоб забезпечити мир у цей день, без застосування зброї", - сказав він.

Водночас генерал наголосив: "Чекати провокацій треба кожного дня". "Ми повинні розуміти: якщо держава відзначає хоч якесь свято, то Збройні сили його відзначають на бойових позиціях. Кожне свято для ЗСУ - це велика витрата сил і коштів. Це було завжди і у всі часи".

Лопата продовжив: "Якщо ми святкуємо Новий рік, то в Збройних силах оголошується підвищена готовність, посилюються наряди, посилюються караули, залучаються додаткові кошти для контролю за особовим складом. Все це готується завчасно. Я не пам'ятаю, щоб я коли-небудь зустрічав Новий рік за святковим столом, коли був командиром полку, командиром дивізії, коли я був першим заступником командувача Північної групи військ. Ми не відпочивали. Ми повинні були забезпечувати мир і безпеку громадян", - наголосив генерал.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення