Готуються до війни з НАТО: зроблено гучну заяву по Криму

 Крим.Реалії

Анексія Криму потрібна Росії для майбутньої війни з НАТО.

Про це в інтерв'ю розповів кримський політоглядач Сергій Стельмах.

"Росіяни готують півострів для війни з НАТО або, як мінімум, для військових провокацій проти Альянсу за "кримським зразком". Останнє означає, що Москва через різні як би приватні військові структури, людей, "які вирішують військові завдання", буде провокувати НАТО на відповідні дії в акваторії Чорного і Середземного морів. При цьому російське керівництво на початковому етапі буде робити вигляд, що воно ні до чого, у всьому винні країни НАТО. Аналогічне відбувалося в Криму навесні 2014 року, коли президент Путін до останнього заперечував участь російських військ в організації "референдуму". Через рік він зізнався, що це була його армія, зазначивши, що Москва нібито "ніколи не приховувала", як її солдати захоплювали частина української території", - говорить він.

За словами Стельмаха, анексований Росією Крим - це збитковий проект і потрібен президенту Росії Володимиру Путіну для створення плацдарму для атак на країни НАТО.

"Російський" Крим - абсолютно збитковий проект. З точки зору кремлівських інтересів його "рентабельність" полягає в зміцненні військової бази, створенні плацдарму для атак на країни НАТО. Так само як весь сенс існування нинішнього російського режиму звівся до нескінченної низки політичних і військових провокацій. Чим слабкіше буде Європа в військовому плані, тим більше шансів, що Москва піде на військові авантюри проти країн-учасниць Альянсу. І Ангела Меркель це розуміє, як ніхто інший", - упевнений він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення