Готуються ховати сотні трупів: резонансні факти про масштаби коронавірусу в Росії

 Апостроф

У Росії пандемія коронавірусу, яка охопила світ, може вбити багато людей. Про це повідомляє ресурс "Інформаційне опір".

Трагічність ситуації в РФ починається з неможливості знайти інфікованих. Так, російська влада не може знайти і перевірити до 50% пасажирів авіарейсів, які летіли з тими, у кого було виявлено коронавірус. Крім того, непрямими ознаками є лікарні, наприклад, Боткінська в Петербурзі. Як пишуть ЗМІ, вона переповнена хворими з не завжди встановленим діагнозом. Там лікарні маскують діагнози під ГРВІ та пневмонію.

Департамент охорони здоров'я Москви просить державні медустанови організувати добровольців для посилення сестринських бригад в лікарні в Комунарці, де утримуються хворі COVID-19. Як пишуть росЗМІ, ситуація в російській столиці вкрай важка, адже городяни, активно подорожували по світу.

Ще більш насторожує факт: адміністрація Камишловського міського округу Свердловської області підготувала проект документа "про організацію термінового захоронення трупів людей в умовах воєнного часу і при великомасштабних надзвичайних ситуаціях". Прийняти таку постанову місцева влада має намір "з метою завчасної підготовки робіт по захороненню тіл загиблих в разі виникнення військових дій, а також внаслідок надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, які спричинили масове ураження населення з летальним результатом".

Даний документ також регулює і сам порядок масових поховань в братських могилах, в яких можна буде захоронити до 100 трупів.

"При похованні хворих, які померли внаслідок важких інфекційних захворювань, обов'язкова їх дезінфекція. Для цього труп загортається в тканину, просочену 5% розчином лізолу або 10% розчином хлорного вапна, засипають на дно могили шаром в 2-3 сантиметри".

Слід зазначити, що станом на 30 березня в Росії зафіксували 1515 випадків зараження коронавірусом.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення