ГПУ оприлюднила ордери на квартири Каська

 ГПУ

Генеральна прокуратура України оприлюднила ордери на квартири, які належать екс-заступнику генерального прокурора Віталію Каську. Копії ордерів викладені на офіційному сайті відомства.

У ГПУ зазначили, що Печерською районною державною адміністрацією 6 травня 2003 року Каську був виданий ордер № 29940, серії Б на квартиру № 64 у будинку № 3 по вулиці Новгородській.

7 травня 2010 року Касько вдруге подав заяву Генеральному прокурору України про надання йому службової квартири за адресою: бульвар Дружби Народів, 14-16, кв. 95 (загальна площа - 155 кв. м .; житлова площа - 83,6 кв. м.). Печерської РДА 10 серпня 2010 року був виданий ордер № 011610, серії Б на цю квартиру.

Нагадаємо, в ГПУ стверджують, що Касько шляхом вчинення шахрайства, а саме надання неправдивої інформації про відсутність постійного житла в Києві та завищення фактичної кількості членів своєї сім'ї, протягом 2003-2016 років незаконно заволодів квартирами в Києві.

11 квітня Касько було оголошено підозру у махінаціях із службовим житлом. У ГПУ заявляють, що підозру було зачитано і вручено відповідно до закону. Екс-заступник генпрокурора Віталій Касько заявив, що за ним стежили.

Раніше стало відомо, що за зверненням генерального прокурора Віктора Шокіна суд заарештував трикімнатну квартиру колишнього заступника генпрокурора Віталія Касько.

До цього Солом'янський райсуд Києва 20 січня задовольнив скаргу народного депутата Ігоря Луценка і зобов'язав НАБУ розслідувати факти отримання Каськом службового житла.

15 лютого Касько заявив, що не може більше залишатися на посаді заступника генерального прокурора через корупцію, "свавілля і беззаконня".

Він повідомив, що подасть рапорт про звільнення після спілкування зі ЗМІ. Також Касько зазначив, що щодо свого звільнення він радився з іноземними партнерами. У Генпрокуратурі заяву Каська назвали піаром.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення