ГПУ отримала документи про співпрацю Геруса зі спецслужбами Росії

Народний депутат від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань палива та ЖКГ Андрій Герус своєю діяльністю діє проти енергетичної безпеки України, що створило кризу в галузі і підтверджує його співпрацю зі спецслужбами Росії. Відповідну заяву розміщено на офіційному сайт екс-глави Закарпатської області Геннадія Москаля.

Москаль направив генеральному прокурору Ірині Венедіктовій документи, які назвав доказом роботи Геруса на російські та білоруські спецслужби.

Повидомляэться, що в діях Геруса присутні ознаки державної зради. А в опублікованому зверненні говориться, що єдиний диспетчерський центр підтримки частоти в енергосистемах Росії, Білорусі, Молдови та України знаходиться в Росії.

"У своєму зверненні Геннадій Москаль наводить конкретні факти, які можуть свідчити про роботу пана Геруса як агента впливу Російської Федерації, надає інформацію про методи фінансування підривної діяльності спецслужбами РФ, а також розкриває зв'язки народного депутата в спеціальних органах Росії і Білорусі", – йдеться у повідомленні.

Вказується також, що через бажання України і Молдови від'єднатися від російського центру Росія намагається всіляко перешкоджати енергетичній євроінтеграції України і будь-якими шляхами та засобами сприяє краху енергетичної системи України, а також створенню дефіциту енергії.

"За моєю інформацією, як колишнього заступника керівника Служби безпеки України, Герус Андрій Миколайович є тим самим агентом впливу спецслужб Російської Федерації", – йдеться у заяві Москаля.

Слід зазначити, що Андрій Герус був ініціатором відкриття імпорту електроенергії з Росії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення