ГПУ повідомила про підозру слідчому Нацполіції за переслідування активістів Євромайдану

 ГПУ

Генеральна прокуратура в середу, 1 червня, повідомила про підозру колишньому слідчому Дніпровського райуправління міліції м. Києва, який на цей час працює слідчим в органах Національної поліції, у неправомірних діях стосовно активістів Євромайдану в січні – лютому 2014 року. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Поліцейського підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 271, ч. 2 ст. 372 КК України за фактами зловживання службовим становищем, незаконного затримання, притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинуватої особи та фальсифікації стосовно нього матеріалів провадження, за нібито участь у масових заворушеннях.

«Готується клопотання до слідчого судді про відсторонення підозрюваного від посади та застосування до нього запобіжного заходу», – повідомили в ГПУ.

Раніше повідомлялося, що у вказаному провадженні також притягнуто до кримінальної відповідальності прокурора прокуратури м. Києва та заступника прокурора Дніпровського району м. Києва. Останнього оголошено в розшук, слідчим суддею надано дозвіл на його затримання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення