ГПУ спростувала втечу Войцеховського

"Після сплати застави в 14 млн гривень бізнесмен і забудовник Анатолій Войцеховський перебуває в межах України і співпрацює зі слідством. Слідчий Генпрокуратури після появи інформації від депутата Д. Білоцерківця спростував факт нібито втечі бізнесмена в Росію. Сьогодні о 9-й ранку він особисто спілкувався з ним", - написала у фейсбуці прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Нагадаємо, Войцеховського затримали 15 липня співробітники прокуратури. Йому пред'явлено підозру за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу за фактом умисного ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн, за ч.3 та 4 ст.197-1 і ч.5 ст.191 КК за фактом створення організованої злочинної групи для самовільного зайняття земельної ділянки територіальної громади Києва по вулиці Закревського, 42 і будівництва ЖК "Перлина Троєщини", а також заволодіння під час цього будівництва шляхом обману грошовими коштами громадян на суму 2,6 млн грн.

17 липня його заарештували із заставою 14 млн гривень і через 10 днів, після виплати грошей, відпустили із СІЗО.

Войцеховський - творець будівельної піраміди, на чолі якої стоять компанії "Укогруп" і "Сіті-груп". Об'єкти, зведені забудовниками цієї структури, переважно є незаконними, більшість із них не завершені. Мешканці вже побудованих багатоповерхівок часто не мають документів на квартири. Відмінна риса всіх будівництв Войцеховського - вкрай низька ціна квадратних метрів.

Навесні 2015 року КМДА оприлюднила список із понад 40 об'єктів "Сіті-груп" і "Укогруп". Кришування "Укогруп" приписують колишньому генпрокурору Вікторові Шокіну.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення