ГПУ запросила Наливайченко на розмову

У Генпрокуратури немає доказів причетності ФСБ РФ до розстрілів на Майдані, екс-главу СБУ Валентина Наливайченка запрошують на допит. Про це повідомив журналістам начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк у вівторок у Києві.

"ГПУ допитає Валентина Наливайченка з усіма документами, щоб він нам пояснив, що і де він бачив. Де він бачив докази", - сказав Горбатюк.

"Якщо він продовжує настоювати на цій інформації, а матеріали її не містять, важливо, щоб він прийшов", - зазначив він.

За словами Горбатюка, все, що надала СБУ Генпрокуратурі, не підтверджує заяв Наливайченка. В ГПУ є інформація, представники ФСБ приїжджала в Україну з ознайомчою метою. Зокрема, Сурков приїжджав в Україну 20 лютого після розстрілів Майдану, зазначив Горбатюк.

Російські спецслужби цікавило, як організований Майдан, як фінансується і як діє, кажуть у ГПУ. За офіційною інформацією, спецслужб інших держав не було.

Горбатюк пояснив, що це публічний виклик, а Наливайченку надішлють офіційну повістку з точною датою і годиною допиту.Як відомо, раніше Генпрокурор Віктор Шокін заявив, що справу про події на Майдані взимку 2014 року, де було розстріляно активістів, фактично розслідувано.

При цьому Шокін підкреслив, коментуючи заяви Наливайченка про те, що "якийсь російський чиновник взимку 2014 року перебував у Києві і давав команди силовикам стріляти по мітингувальниках", Шокін заявив: "Я попросив Наливайченка надати нам хоч якісь документи, що підтверджують це. Досі їх немає".

"Я не маю даних, що у розстрілі Небесної сотні є російський слід. З тих матеріалів, якими ми зараз володіємо, неможливо зробити такий висновок", - підкреслив Генпрокурор.

Сам Наливайченко заявляв про причетність радника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова до розстрілів на Майдані.За словами екс-глави СБУ, 20-21 лютого 2014 року Сурков перебував в Україні.Наливайченко запевняв, що докази надав Адміністрації президента і Генпрокуратурі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення