ГПУ засекретила участь Гонтаревої у відмиванні коштів Януковича - ЗМІ

 Главком

Генеральна прокуратура відмовилася розголошувати інформацію про хід розслідування справи про кошти «сім'ї» Януковича, які заарештовані в українських банках. Про це повідомляє сайт ICTV.

У Генеральній прокуратурі зазначили, що досудове розслідування ведеться щодо колишнього глави НБУ Сергія Арбузова. Його підозрюють в тому, що він, використовуючи своє службове становище, розтратив 220 млн грн на створення афілійованого з ним «Банківського телебачення» (канал «БТБ»). Рахунки компаній Арбузова, більшу частину яких складають кіпрські фірми-нерезиденти, в українських банках арештовані.

На питання журналістів про участь глави НБУ Валерія Гонтаревої і її компанії «Інвестиційний Капітал Україна» у відмиванні грошей чиновників колишнього режиму в ГПУ заявили, що це - інформація з «обмеженим доступом, яка не підлягає розголосу на цьому етапі розслідування».

Зокрема, в ГПУ не відповіли, чи відомо слідству, що в 2013 році компанія Валерії Гонтаревої під її керівництвом придбала для фірм Сергія Арбузова (фігурантів кримінальної справи) валютні облігації державної позики на суму в 10,7 млрд грн. Генпрокуратура не повідомляє, чи допитувалися керівники компанії «Інвестиційний Капітал Україна» у даній справі, і чи накладено арешт на кошти, які компанія Валерії Гонтаревої отримала від реалізації спільних схем з офшорними фірмами Арбузова.

Нагадаємо, раніше опублікувалися документи, що свідчать, про те, що компанія «Інвестиційний Капітал Україна» в кінці 2013 року придбала для кіпрських компаній Сергія Арбузова валютні ОВДП на суму 10,7 млрд грн. Цінні папери були розміщені на рахунках в «Ощадбанку», і в 2014 році за рішенням Печерського суду арештовані. У компанії «Інвестиційний капітал Україна» вважають це «стандартною брокерською операцією». Гонтарева свою участь в схемах по відмиванню коштів Януковича не коментує. Але, на думку нардепа Сергія Власенка, Гонтарева не могла не знати, що працює із коштами оточення Януковича, а, отже, повинна понести політичну відповідальність.

Як зазначив екс-заступник генпрокурора Віталій Касько, справа про гроші Арбузова в «Ощадбанку» розслідується вже два роки, але ГПУ досі немає чого пред'явити суспільству. Заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова попередила, що якщо така ситуація триватиме і далі, кошти чиновників Януковича можуть бути розморожені.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення