ГПУ знайшла в Корбана папери про доплати депутатам від "Укропу"

 Лівий берег

Генеральна прокуратура на брифінгу у вівторок показала папери про доплати депутатам від "Укропу", які виявили під час обшуків у Геннадія Корбана.

"Це невеликого формату аркуші, на яких написано дату, номер, слово "витрата", зазначено суми. Наприклад, верхній перший, мільйон п'ятдесят тисяч, курс 23,15 - 45,355 тис. доларів зарплата нардепів "Укроп-Україна".

Наступний, 55 тис. доларів, написано ОДА", - прокоментував колишній нардеп, прокурор ГПУ Валерій Карпунцов.

Що це за нардепи - невідомо.

"Під час обшуків були знайдені папірці за місцем проживання Геннадія Олеговича, де є копія рішення певного суду і до кожного рішення прикріплена сума та прізвище людини", - повідомив інший прокурор, який був на брифінгу.

Крім того, стверджують, що були вилучені в документальному вигляді схеми рейдерських захоплень великої кількості підприємств.Нагадаємо, що проти Корбана розслідують кримінальні провадження за фактами захоплення в Дніпропетровську голови Держземагентства України та голови Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників (ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України), створення й участь у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України), привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації «Фонд оборони країни» (ч. 5 ст. 191 КК України) та перешкоджання діяльності виборчих комісій (ч. 3 ст. 157 КК України).

Досліджують також факти фіктивного підприємництва (ч. 2 ст. 205 КК), легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом (ч. 2 ст. 209 КК) й ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 212 КК України).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення