ГПУ звинувачує голову райдержадміністрації в отриманні хабара на суму 700 тис грн

 ГПУ

Генеральною прокуратурою України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно голови Липоводолинської районної державної адміністрації Сумської області.

Вказаний посадовець за посередництва цивільної особи вимагав та одержав від представника військово-патріотичного об’єднання неправомірну вигоду у сумі 700 тис грн за надання дозволу на проведення розкопок з пошуку техніки періоду Другої світової війни.

За наслідками досудового розслідування, проведеного Головним слідчим управлінням та управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України, до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням цієї особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Крім того, посадовець указом Президента України відсторонений від посади голови Липоводолинської районної державної адміністрації та наразі перебуває під вартою.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна та спеціальною конфіскацією.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення