Грабував церкви: на Львівщині затримали юного злочинця (фото)

Як встановили співробітники Самбірського районного відділу поліції, 22-річний мешканець району, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності, викрадав з храмів скриньки для пожертв з грошима, церковний посуд, звукову апаратуру, електроприлади та інше майно. Про це повідомляє пресслужба установи.

9 червня у Самбірський районний відділ поліції надійшло два повідомлення про крадіжки з церков від настоятелів храмів, розташованих у селах району. На місцях подій працювали групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативні групи, дільничні офіцери та співробітники інших служб територіального підрозділу поліції.

Як встановили правоохоронці, в обидвох випадках зловмисник проник у храми розбивши вікна, викрав скриньки для пожертв з грошима, церковний посуд, звукову апаратуру та інше майно, після чого втік.

Проведеними заходами оперативники кримінальної поліції встановили, що до скоєння злочину причетний 22-річний мешканець Самбірщини, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Правоохоронці виявили та вилучили речові докази причетності чоловіка до щонайменше восьми крадіжок з церков, скоєних на території району, а також у Самборі та Старому Самборі.

Зловмисник затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення