Гроші закінчуються: Шевцова розповіла, чому Білорусі загрожує військова загроза з боку РФ

 Апостроф

Відсутність коштів на купівлю лояльність президента Білорусі Олександра Лукашенка рано чи пізно приведе президента РФ Володимира Путіна до думки про її отриманні за допомогою військової сили. Таку думку в інтерв'ю висловила російський політолог Лілія Шевцова.

"Путіну доведеться думати, як далі розвивати цю модель лояльності за рахунок задобрювання. Російський бюджет скорочується, тому чергову лояльність можна буде купувати в наступний раз вже не за рахунок задобрювання, а за рахунок, може бути, військової загрози. Ось що стоїть, очевидно, на порядку денному перед білоруським лідером", - заявила Шевцова, коментуючи останні домовленості в економічній сфері між Мінськом і Москвою.

За її словами, нове зближення Лукашенко і Путіна було запрограмовано, оскільки Росія ні в якому разі не може втратити Білорусь, втратити Лукашенко, а той не може виграти без допомоги Росії, без реекспорту бензину і без російських дотацій.

"Хто переміг, хто програв? Я думаю, на даному етапі все ж переміг Лукашенко. Не в перший раз він шантажує, він - чудовий майстер шантажу. Причому він шантажує одночасно і Москву, і Європейський Союз. Що стосується Путіна, то він тепер відчуває , що - так, довелося зробити певні поступки, так, він домігся повернення лукашенківського боргу, приблизно 700 мільйонів доларів, але Москва дала кредит Лукашенко на ці 700 мільйонів. Тому нова лояльність Лукашенко була куплена Москвою", - додала Шевцова.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення