Група хитруватих чиновників захопила державні ресурси - політтехнолог

Щодо замилювання змісту.

Почув у недавній заяві пана Гройсмана про те, що б ті, хто не може платити за тепло, газ, електроенергію та комунальні послуги не переживали, за них заплатить держава. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав політтехнолог Сергій Гайдай.

"Хотілося б нагадати нашому прем'єру, що немає ніякого такого багатого дядька на ім'я "держава", який готовий за всіх платити. А є бюджет, який наповнений нашими ж податками - читай нашими грошима. І потрібно точніше формулювати повідомлення для людей. Не держава заплатить за тих, хто не може платити за газ, тепло і електрику. Держава - це чиновники всіх рівнів, міліція, прокурори, судді, сбушники, військові та інші працівники бюджетної сфери. Вони нічого не заплатять, - вони й самі годуються з бюджету. Хоча якщо багатьох з них потрясти особистих заощаджень цілком може вистачити на такий платіж.

За тих, хто не може платити заплатять ті, хто буде змушений за все це платити. Наприклад ми з вами.

А якщо формулювати ще точніше, то повідомити громадськості варто було б наступне: група хитруватих чиновників у змові з монополістами захопили державні ресурси (ті які по праву належать всім нам) встановила такі ціни на газ, електрику і тепло, назвавши їх "ринковими" (хоча сам факт їх встановлення робить їх не ринковими - а директивними - ринкові ціни трапляються тоді, коли їх визначає вільний ринок - є попит і пропозиція в конкурентному середовищі), що величезна кількість громадян тепер не можуть їх оплатити. І головний урядовець каже незаможним: не хвилюйтеся, за вас заплатять інші громадяни. І заплатять стільки, що ми тут в уряді, розраховуємо отримати чималу суму. Вистачить і вам на субсидії, які начебто, як плата за вас - але знову повернуться в скарбницю. І на всякі інші наші плани. Наприклад на розширення газовидобутку. Правда з громадянами, які за фактом тепер виступають інвесторами цього процесу, ніхто прибутком ділиться не буде. Весь навар поділить вузька група обраних, заради яких всю схему і вибудували. Все-таки чиновникам потрібно зрозуміло і чітко виражати думки",- вважає політтехнолог.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення