"Групи смерті" в мережі: нардепи придумали спосіб боротьби

 СЕГОДНЯ

Група депутатів внесла на розгляд Верховної Ради проект закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо розширення переліку кримінально караних способів доведення до самогубства, або самокалічення, або до замаху на самогубство, або самокалічення)" (реєстраційний номер 6748). Про це повідомили в прес-службі "Блоку Петра Порошенка".

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, тенденція до зростання злочинності в інтернеті і виникненню нових способів доведення до самогубства або самокалічення обумовлює крайню необхідність розширення переліку способів доведення до самогубства або до його спроби шляхом внесення змін до кримінального законодавства, які відповідали б сучасним реаліям.

Як повідомлялося, в Україні зростає популярність смертельних ігор серед підлітків. Завдання школярі отримують через групи в соціальних мережах під назвою "Синій кит". У той же час адміністратори цих груп схиляють підлітків до самогубства. Часто, якщо дитина відмовляється себе вбивати, злочинці обчислюють IP-адресу учасника і кажуть йому, що за цю боягузтво доведеться відповісти його рідним.

Щоб уберегти дитину, психологи радять батькам під будь-яким приводом відвернути школяра від соціальних мереж, наприклад, говорити з дітьми, знайти хобі або відправити дитину в спортивну секцію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення