Губернатору Савченко поклали на стіл документи по відновленню «Кінбурн Кемпа» (фото)

 FaceNEWS

Незаконно знесений арт-екотабір на Кінбурнській косі «Кінбурн Кемп» буде відновлений до кінця червня. Відповідне розпорядження голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко дав своєму заступникові Віталієві Кіндративу

Сьогодні стало відомо, що ескіз того, як буде виглядати відновлений табір, передали губернатору області. Про це у своєму Facebook написав Олександр Запорожець.

Нагадаємо, що 18 травня в обладміністрації відбулася робоча нарада з приводу знесеного табору. Посадивши за один стіл переговорів засновника «Кінбурн Кемпа» Євгена Лютера і керівництво Національного парку «Білобережжя Святослава», і вислухавши позицію кожного, Савченко прийшов до наступного висновку: немає ніяких документів, що дозволяють на законних підставах знести кемп.

В результаті глава ОДА винним у знесенні «Кінбурн Кемпа» назвав директора Національного парку Юрія Козловського та представників лісгоспу:

«Вибачте, шановні керівники, я звертаюся саме до вас. Мені здається, що саме ви і є тією непереможною мафією, і саме ви і є тими кримінальними авторитетами, які існують на території Миколаївської області. Ви жодної відповіді мені не надали: як з'явилося у вас це спорудження, і як керівник парку на підставі написаних актів, екологічного акту не провели експертизу і не звернулися до суду з позовом і не пройшли судові процеси. Тобто взагалі нічого не сталося».

Юрій Козловський в своє виправдання намагався переконати присутніх на нараді, що ніяких договорів на розміщення табору не було. За словами директора нацпарку, табір був розташований не в тому місці, яке було спочатку виділено.

Проте, Савченко зазначив наступне: «Сьогодні він (Євген Лютер, - Ред.) Потерпілий. До того, поки ця споруда не була знесена, він був в площині того, що він її побудував, наприклад, десь не там, де ви йому сказали. Я знаю і впевнений, що він знайде документи, за скільки колись він придбав цей матеріал. Він знайде всю цю документацію і так далі. Тому вважайте, що сьогодні ми отримали відповідь - проти кого він буде подавати позов до суду»

Також у губернатора склалося враження, ніби керівництво парку взагалі не знає, що відбувається на їх території. Про те, що відбувається демонструє наступний діалог між Савченко і Козловським:

- На підставі чого і скільки людей, і яка техніка приїхала по парку, ви знали про це? Хто відповідальний за те, що важка техніка проїжджає по нацпарку? У вас рекреаційна зона, через яку не можна пересуватися і по якій проїхала важка техніка. Як вона дісталася цього місця?

- Мені невідомо, яким чином це робилося. Це служба охорони парку, - відповів Юрій Козловський.

Нагадаємо, що табір знесли 27 квітня, за кілька днів до відкриття кемпу. Місцеві активісти вважають, що подібні дії стали відповіддю на діяльність керівника кемпу - Євгенія Лютера, який входить до громадської ради при Міністерстві екології. Він підняв питання про необхідність привести в порядок всі документи нацпарку, який зараз працює на напівзаконних підставах: немає проекту організації території та проекту створення парку - двох основних правовстановлюючих документів, які дозволяють вести діяльність. При цьому парк знаходиться на держзабезпеченні, отримує гроші з бюджету. Куди і на що йдуть гроші - незрозуміло. Така ж ситуація склалася ще в 13 з 27 нацпарків України.

Більше читайте в матеріалі FaceNews «Територія беззаконня: на півдні України через браконьєрів знесли арт-еко-табір (фото)».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення