ГУР розказало про російського генерала, який керував бомбардуваннями Маріуполя (фото)

Уродженець Одеси Сергій Кобилаш керував масованими ударами крилатими ракетами по українських містах та об'єктах інфраструктури, що призвело до значних руйнувань та жертв серед мирного населення.

Про це повідомляє прес-служба ГУР МО України.

Зокрема йдеться про бомбардування Маріуполя.

"Вперше після закінчення Другої світової війни під керівництвом Кобилаша важкими бомбардувальниками здійснено килимове бомбометання густонаселених територій – міста Маріуполя", – йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, раніше російський командувач дальньої авіації Кобилаш командував російською авіацією в Сирії, завдаючи ракетно-бомбових ударів по території цієї країни, що призвело до численних жертв серед місцевого населення. Це було кваліфіковано міжнародним співтовариством як військовий злочин.

Також він брав участь у агресії Москви проти Грузії. Як командир 368-го штурмового авіаційного полку Кобилаш керував діями підлеглих і особисто як пілот штурмовика бомбардував грузинські міста. За участь у вбивстві мирного населення був відзначений Путіним званням "Героя Росії".

Крім того, він здійснив десятки бойових вильотів і брав участь у невибіркових бомбардуваннях території Чечні, у тому числі з використанням заборонених касетних та вакуумних бомб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення