Хабар для чиновниці ОП: прокуратура просить арешт з альтернативою застави для Лісничої

 УНН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить для ексзаступниці міністра культури Вікторії Лісничої арешт із можливістю внесення застави. Про це сторона обвинувачення заявила в судовому засіданні, яке почалося у Вищому антикорупційному суді

Прокуратура просить взяти Лісничу під арешт строком на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 7,68 млн грн з покладанням на Лісничу обов’язків (у разі внесення застави): з’являтися до слідчого, не виїздити без дозволу слідчого за межі населеного пункту, в якому він мешкає, здати закордонний паспорт та носити електронний браслет.

Як повідомлялося, керівниці одного з Головних департаментів Офісу Президента України, ексзаступниці міністра культури України та їх співвиконавцю повідомлено про підозру. Їм інкримінується закінчений замах на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вимоги службовій особі, яка займає відповідальне становище, тобто вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України.

Нагадаємо, чиновницю з Офісу Президента України співробітники НАБУ затримали на хабарі у сумі 150 тисяч доларів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення