Хакери зламали сайти держустанов та поширили фейк про викид радіації на Рівненщині

Сьогодні 23 вересня хакери влаштували масовану атаку на сайти держустанов та поширили недостовірну інформацію. Про це повідомляють "Надзвичайні новини" з посиланням на сайт Рівненської АЕС та повідомлення у Facebook Нацполіції щодо кібератаки.

Так, на сайті Вараської міської ради та Національної поліції України з'явилася інформація про викид радіації на Рівненській АЕС та запровадження режиму НС, яка не відповідає дійсності.

“У зв’язку із поширенням в Інтернеті дезінформації стосовно нештатної ситуації на Рівненській АЕС та евакуації мешканців міста-супутника, повідомляємо, що станом на 12:30 енергоблоки №№ 1, 2, 3 РАЕС працюють в штатному режимі та енергоблок № 4 з 6 вересня перебуває у середньому планово-попереджувальному ремонті. Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було”, — повідомляє пресслужба Рівненської АЕС

Зазначається, що радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

“Відбулося несанкціоноване втручання у роботу офіційних сайтів Вараської міської ради та Нацполіції України, звідки й поширилася фейкова новина. Тож просимо населення не розповсюджувати неправдиву інформацію та довіряти перевіреним джерелам! Уся достовірна інформація щодо роботи енергоблоків РАЕС публікується на наших офіційних ресурсах”, — додається у повідомленні.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення