Харві Вайнштейна заарештовано

 Обозреватель

Американського кінопродюсера Харві Вайнштейна заарештовано.

Вайнштейн, якого звинуватили в сексуальних домаганнях, добровільно здався поліції, повідомляє The New York Times.

До цього вчинку Вайнштейн заявляв, що готовий визнати - він згвалтував одну жінку, а іншу - примушував до орального сексу.

Адвокат Вайнштейна, Бенджамін Брафман, відмовився від коментарів. Раніше він стверджував, що Вайнштейн заперечує будь-які звинувачення щодо "вимушеного сексу"

До слова, три роки тому Манхеттенська окружна прокуратура вирішила не порушувати кримінальне переслідування проти Вайнштейна після того, як італійська модель, Амбра Баттілана, звинуватила його в тому, що Харві торкався до її грудей під час зустрічі в своєму кабінеті.

Страшна таємниця Вайнштейна

Скандал навколо домагань і звинувачення Вайнштейна почалися в жовтні минулого року. Журналісти The New York Times розкрили страшну таємницю про те, що Харві Вайнштейн протягом довгих років користувався статусом продюсера і сексуально домагався жінок. Серед його жертв були актриси, які були змушені перетинатися з Вайнштейном по роботі. Багато з них довгі роки мовчали про те, що сталося, розуміючи, що Харві Вайнштейн має великий вплив в суспільстві, і вони не зможуть свідчити проти нього в суді.

Пізніше стало відомо, що до викриття Харві Вайнштейна причетний Ронан Ферроу - син режисера Вуді Аллена і актриси Мії Ферроу. "Якими б безпорадними не були жінки, з якими я говорив про Вайнштейна, неможливо навіть уявити собі ту ізоляцію і страх, яким піддалися жінки-біженки. Одна з них втратила все, піддавалася насильству і виношує дитину насильника", - писав він у статті для Hollywood Reporter

Після широкого розголосу звинувачень і звільнення від Харві Вайнштейна пішла дружина Джорджина Чапмен, яка жила з ним у шлюбі з 2007 року. Разом вони виховували двох дітей - 7-річну дочку і 4-річного сина

Також Харві Вайнштейна звільнили з Weinstein Company. Як з'ясувалося пізніше, ще до звільнення Харві Вайнштейн, усвідомивши ситуацію, просив відомих акторів і власників кіностудій заступитися за нього.

Ефект доміно

Незабаром після скандалу навколо кінопродюсера Харві Вайнштейна в сексуальному переслідуванні звинуватили його молодшого брата Боба.

У жовтні 2017 року ісландська співачка і актриса Бьорк розповіла на своїй сторінці в Facebook про сексуальні домагання з боку "данського режисера", з яким вона працювала над однією картиною. Співачка не назвала імен, однак єдиним режисером з Данії, з ким працювала Бьорк, був Ларс фон Трієр ("Танцююча в темряві").

Також була зруйнована кар'єра актора Кевіна Спейсі. Актор Ентоні Репп повідомив виданню Buzzfeed про сексуальні домагання з боку зірки. Серіал "Картковий будинок" закрили через секс-скандал, а ролі актора вирізали з багатьох проектів, в яких він відзнявся до скандалу

Письменниця Анна Грем Хантер розповіла про домагання з боку американського актора Дастіна Хоффмана під час зйомок фільму "Смерть комівояжера" в 1985 році, де Хантер працювала асистентом продюсера

Скандал з Вайнштейном ознаменував початок кампанії проти домагань не тільки в Голлівуді, але і по всьому світу

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення