Хасиди масово залишають українсько-білоруський кордон

Хасиди, які перебували на нейтральній ділянці українсько-білоруського кордону поблизу пункту пропуску "Нові Яриловичі", почали масово повертатися в Білорусь.

Цю інформацію підтвердила в. о. начальника пресслужби Чернігівського прикордонного загону Галина Шеховцова, передає "Укрінформ".

"Так, вони збираються й повертаються в Білорусь. Зараз їх ще близько 700", – сказала речниця.

Відомо, що понад 1000 хасидів прибули на білорусько-український кордон 14 вересня і застрягли на нейтральній смузі між білоруським і українським пунктами пропуску до сьогодні. В Україну їх не впускають через заборону в’їзду іноземцям до 28 вересня, що пов’язано із запобіганням поширенню COVID-19. У зв’язку із запровадженням такого обмеження український кордон охороняється в посиленому режимі. З 16 вересня п/п "Нові Яриловичі" рішенням уряду був закритий.

Своє прибуття з Білорусі до лінії українського кордону паломники пояснювали бажанням потрапити до Умані Черкаської області на традиційне святкування юдейського нового року – Рош Гашана.

Умань, де поховано засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана, є місцем масової прощі послідовників його вчення. У 2020 році святкування Рош Гашана припадає на 18-20 вересня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення