Хірурги підтвердили реальність пересадки голови

 РИА Новости

Хірурги Серджіо Канаверо і Жень Сяотин підтвердили реальність пересадки голови людині, яка страждає на людині, яка страждає від дистрофію м'язів. Про це, як повідомляють РИА Новости, медик з Італії розповів в інтерв'ю, присвяченому результатам дослідів по з'єднанню спинного мозку у гризунів і пересадці голови у мавп.

«Я радий оголосити про те, що нам вдалося відповісти на всю ту критику, яка звалилася на нас після і під час конференції в Аннаполісі, коли наші колеги висловили сумнів у тому, що подібні операції можливі. Відразу два рецензованих наукових журналу взяли наші статті, в яких ми описали, як працює "протокол GEMINI"», — сказав Канаверо.

Медик зазначив, що методика з'єднання нервових клітин за допомогою поліетиленгліколю повернула щурам рухливість кінцівок через кілька тижнів після операції. Вчені заявив, що весь її хід відображений на відео, за допомогою якого будь-хто може переконатися в ефективності процедури.

В лютому 2015 року Канаверо оголосив про запуск проекту по пересадці голови людині на донорське тіло. Добровольцем в операції виступив програміст Спиридонов, який страждає на дистрофію м'язів. Ініціатива Канаверо поки не зустріла розуміння у більшості його колег і стикається з законодавчими та етичними труднощами.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення