Ходорковського звинуватили в організації вбивств

 Дождь

Слідчий комітет РФ звинуватив колишнього голову компанії ЮКОС Михайла Ходорковського в організації вбивств мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова і керуючого компанії «Іст Петролеум Хандельсгез м. б.х» Євгена Рибіна. Про це в п'ятницю, 11 грудня, повідомляється на сайті Слідчого комітету

РФ.

За даними слідства, Ходорковський доручив співробітникам ЮКОСа вбивство мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова і керуючого компанії «Іст Петролеум Хандельсгез м. б.х» Євгену Рибину, так як їх службова діяльність суперечила інтересам ЮКОСа.

У повідомленні СК РФ зазначається, що жодне важливе рішення у Юкосі не приймалося без команди Ходорковського.

«Причому для слідства абсолютно очевидно, що ці злочини скоювалися з корисливими мотивами. Так, організувати вбивство Пєтухова було вирішено у зв'язку з його законними вимогами як мера Нафтоюганська до нафтової компанії «Юкос» з повернення прихованих від держави податків.

Замах на підприємця В'ячеслава Рибина було пов'язано з ініційованими їм позовами до «Юкосу» щодо стягнення шкоди, заподіяної незаконною діяльністю цієї нафтової компанії», — йдеться в повідомленні Слідчого комітету. За вбивство мера Нафтоюганська і глави компанії «Іст Петролеум Хандельсгез м. б.х» до відповідальності були притягнуті Леонід Невзлін, Олексій Пічугін, Геннадій Цигельник, Євгенія Решетнікова і Володимир Шапіро.

8 грудня Ходорковського викликали на допит в СК РФ по справі про вбивство мера Нафтоюганська і оголосили у федеральний розшук.

Влітку цього року Слідчий комітет РФ відновив розслідування кримінальної справи про вбивство Пєтухова «у зв'язку з нововиявленими обставинами». Мер Нафтоюганська Володимир Пєтухов був убитий 26 червня 1998 року. Главу компанії «Іст Петролеум Хандельсгез м. б.х» Євгена Рибіна вбили 5 березня 1999 року

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення