Хокінг сповістив про початок «найнебезпечнішого часу на планеті»

 The Guardian

Британський фізик-теоретик Стівен Хокінг вважає, що настав «найнебезпечніший час для нашої планети». Колонку вченого з відповідним заголовком опублікувало видання The Guardian.

У публікації фізик звертає увагу читачів на наростаючий розрив між елітами, зокрема політиками, і середнім і робітничим класом. На його думку, роботизація виробництва, відсутність необхідності отримання високих доходів у великому числі людських ресурсів призводять до непорозумінь між різними групами суспільства.

«Інтернет і платформи, що роблять це (прискорення економічної нерівності) можливим, дозволяють невеликим групам людей отримувати величезний прибуток при прийомі на роботу дуже малого числа людей. Це неминуче, це прогрес, але це також соціально руйнівно», — пише вчений.

Результатом того, що деякі люди не приймають змін сучасного суспільства, за словами Хокінга, стали підсумки президентських виборів у США, і голосування за Brexit у Великобританії.

«Я відчуваю , як ніби моя вежа зі слонової кістки стає все вище», — пише вчений.

Зазначені проблеми, Хокінгу, можна вирішити лише спільними зусиллями всіх країн та верств суспільства.

«Можливо, протягом кількох сотень років ми організуємо колонії людей біля інших зірок, але зараз у нас є тільки одна планета, і ми повинні працювати разом, щоб захистити її, — пише він. — Щоб зробити це, нам потрібно зламати, а не нарощувати бар'єри всередині і між країнами».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення