Хотіли нахабно обікрасти: Booking відмовився повертати киянину гроші, які сам помилково списав

Найбільший сайт з бронювання проживання у світі Booking.com влип у скандал з неповерненням великої суми коштів клієнту, які сам і списав помилково. Після тривалих розглядів – ситуацію ігнорували у службі підтримки, а юристи знову і знову відхиляли претензії клієнта – процедурою зворотного платежу зайнявся банк.

Підсумком проведення розслідування стало повернення клієнту майже 6,5 тисяч гривень, які "Booking" мав намір привласнити собі. Свою помилку у сервісі так і не визнали, повернути гроші платнику змусила міжнародна платіжна система. Суму в 6458,55 грн, яка була помилково списана з рахунку киянина Романа Рибальченка, повернулася на його карту через аж 137 днів. Про процедуру оскарження і те, як вдалося виграти чарджбек, він розповів у своєму Facebook.

"Booking помилково з мене списав гроші. Потім підтримка сказала оплатити при виселенні з готелю, мовляв, гроші повернуться. Гроші не повернулися і саппорт від мене "морозився". По телефону вдавав, що все розуміє, а на email надсилав зовсім інші відповіді і не реагував. Я почекав місяць, намагався пояснити саппорту "Букінга", що настав час зайнятися моїм кейсом і подав на оскарження транзакції 14 жовтня через Monobank і, я так розумію, із залученням далі міжнародної платіжної системи (у моєму кейсі була оплата Mastercard)", - розповідає Роман.

Через два тижні - 29 жовтня - надійшло уточнення від Monobank, а вже 7 листопада вони передали заявку до Mastercard. А далі сталося те, чого ніхто не очікував від найбільшого сервісу: "Booking" всіма можливими способами відмовлявся повертати гроші, неодноразово відхиляв претензії, але все одно програв процедуру заперечення платежу.

"17 грудня "Букінг" відхилив мою претензію. 20 грудня я надав свою мотивовану відповідь на їхню юридичну відписку, яка просто вщент трьома аргументами розбивалася. 23 січня спір продовжився, оскільки "Букінг" відхилив претензії знову. 28 січня ми виграли диспут і я отримав гроші на карту. Гроші, які помилково були списані 137 днів тому, а від першої скарги в "Монобанк" пройшло 107 днів, грубо квартал", - підсумував Рибальченко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення