ІД хотіли підірвати російську військову базу

 СЕГОДНЯ

Після того, как в Росії ФСБ виявила осередок "Ісламської держави", терористи хотіли помститися росіянам за війну в Сирії, запланувавши теракт на російську військову базу в Таджикистані.

Таджицькі спецслужби повідомили, що 4 листопада було затримано групу з 12 осіб, які за завдання ІД планували напад в комендатурі 201-ї російської військової бази в Душанбе.

"Ватажком групи був якийсь Сухроб, житель міста Вахдат. Відомо, що він раніше перебував в Киргизстані і Ірані, потім через турецьку територію перебрався до Сирії, де воював на боці ІД", – сказало джерело в спецслужбах Таджикистану.

Як стало відомо, ватажка терористів допитували недалеко від 201-ї бази росіян, очевидцями якого стали і місцеві жителі.

"Заарештований говорив, що вони збиралися влаштувати вибух у військовій базі за те, що росіяни в Сирії воюють проти ІД. Чоловік також сказав, що їх мета була комендатура військової бази", - розповів один з очевидців.

Він підтвердив, що хотіли підірвати військову базу і каятися не збираються", - розповіла місцева мешканка Зумрад Сафарова, зазначивши, що він скаржився на утиски мусульман в Росії

Ще один очевидиць розповів, що, за словами терориста, теракт спочатку планувався в людному місці, але потім плани змінилися.

"Чоловік також сказав, що вони купили всі необхідні компоненти для виготовлення вибухового пристрою в одній з аптек району Мехколонна".

Російська 201-а військова база була сформована в 2004 році на базі 201-ї мотострілецької Гатчинської двічі Червонопрапорної дивізії з метою захисту незалежності і підтримки конституційного ладу в Таджикистані. 201-а РВБ є найбільшим російським військовим об'єктом за кордоном. Її частини і підрозділи дислоковані в містах Душанбе і Курган-Тюбе

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення