ІДІЛ планує низку терактів у Туреччині, - ЗМІ

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) планують низку терактів у Туреччині.

Про це свідчать документи, виявлені в комп'ютері організатора вибухів в Анкарі в 2015 році Юнуса Дурмаза, пише газета Cumhuriyet.

Серед цілей бойовиків вказуються алавітські села на південному сході Туреччини і на березі Середземного моря, збори лівих партій і прокурдської Демократичної партії народів. Окрім цього, терористи планують здійснити напади на популярні серед туристів і місцевих жителів нічні клуби в Антальї, місткість яких перевищує тисячу осіб.

За інформацією видання, джихадисти збиралися спочатку нейтралізувати охорону одного з закладів, після цього смертник мав здійснити самопідрив.

Як зазначає Cumhuriyet, як ціль екстремістів була вказана і весільна церемонія в місті Газіантеп, де ввечері 20 серпня було здійснено вибух. За даними турецької влади, смертник привів у дію вибуховий пристрій, коли велика група людей вийшла на вулицю. Загинула 51 особа, близько 70 отримали поранення.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що безпосереднім виконавцем теракту був підліток.

Юнус Дурмаз входить у список найбільш розшукуваних терористів у Туреччині. За інформацію, яка може допомогти в його затриманні, влада країни обіцяє виплатити близько $1,4 млн.

Нагадаємо, раніше Туреччина пообіцяла "повністю очистити" свої прикордонні регіони від бойовиків ІДІЛ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення