ІДІЛ привласнює чужі "здобутки": манчестерський терорист був з Аль-Каїди

Можливий виконавець теракту в Манчестері Салман Абеді був пов'язаний з терористичною організацією «Аль-Каїда», повідомило телеканалу NBC джерело в американських спецслужбах, близьке до розслідування вибуху.

Абеді, за словами співрозмовника видання, за минулий рік зробив ряд поїздок за кордон, в тому числі в Лівію, звідки він повернувся незадовго до теракту.

За даними The Times Британська поліція перевіряє, чи не проходив Абеді в Лівії в підготовку тренувальному таборі «Аль-Каїди».

Джерело NBC, в свою чергу, повідомило, що хоча, за його словами, у Абеді "були явні зв'язку з" Аль-Каїдою "», розглядається і можливість його зв'язку з іншими терористичними угрупованнями.

На те, що терорист з Манчестера діяв не сам, за словами співрозмовника телеканалу, може вказувати конструкція застосованого ним вибухового пристрій.

Для бомби, за словами представника спецслужб США, використовували матеріали, які важко дістати в Великобританії.

«Припустити, що він діяв без будь-чиєї допомоги, практично неможливо», - підкреслив він.

Відповідальність за теракт в Манчестері взяв на себе «Ісламська держава». Однак, за даними співрозмовника телеканалу, поки ні у американських, ні у британських правоохоронних органів немає даних про зв'язок Абеді з цією терористичною організацією.

Увечері 22 травня в Манчестері відразу після закінчення концерту Аріани Гранде стався вибух, в результаті якого, за останніми даними, загинули 22 Людини, близько 60 отримали поранення. Вибух, як встановила поліція, влаштував смертник, опізнаний як Салман Абеді - уродженець Лівії, що живе у Великобританії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення