Імітація боротьби з корупцією: українців засмутили з приводу нового глави НАПК

 Апостроф

Після обрання главою Національного агентства протидії корупції Олександра Мангула, який вважається ставлеником БПП, в роботі відомства не відбудеться серйозних змін.

Таку думку в коментарі озвучила голова громадського об'єднання "Декларації під контролем" Олександра Дрік.

"З приходом нового глави нічого не зміниться, оскільки абсолютно всі члени НАЗК дискредитовані. Тому все, що відбувається навколо обрання нового глави – це просто перерозподіл сфер впливу, це не має ніякого відношення до боротьби з корупцією", - впевнена Дрік.

Ще до призначення вона передбачала, що НАПК запровадить автоматизовану систему перевірки декларацій.

"Логічно подумати, що, якщо буде обрано представника БПП (що й сталося, - Ред), то вони будуть зацікавлені в тому, щоб запустити автоматизовану перевірку. Вона, звичайно, буде фіктивною, не даватиме ніяких результатів – це буде просто бутафорія", - говорить Дрік, додаючи, що це також дозволить президенту відзвітувати перед ЄС.

У той же час вона була впевнена, що якщо НАПК очолить ставленик від "Народного фронту", то впровадження автоматизованої перевірки буде блоковано.

"Але для нас, як громадян, які очікують результатів від роботи цього органу, нічого не зміниться. Ми як не отримували результату, так і не будемо його отримувати. Єдиним способом все це змінити є ухвалення закону (№6387, "Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення ефективності та незалежності діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції", - "Апостроф"), який переформатує НАЗК, який створить умови, за яких можна обрати незалежне керівництво, який змінить склад комісії, який звільнить всіх діючих членів відомства", - вважає Дрік.

У той же час член антикорупційного комітету Верховної Ради Дмитро Добродомов висловив упевненість, що при новому главі НАПК не буде перевірок людей, наближених до Петра Порошенка.

"Як може бути незалежним голова незалежного антикорупційного органу, за який боролися дві фракції коаліції влади? Ще до початку конкурсу всі знали, хто буде главою відомства. Це людина, наближена до Адміністрації президента, і зрозуміло, що ніяких гучних перевірок щодо оточення президента або правлячої коаліції не буде", - сказав він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення