Імітували затримання і попросили 170 тисяч гривень: в Одесі затримали двох поліцейських за підозрою у вимаганні

Двоє оперуповноважених з Одеси отримали повідомлення про підозру – їх звинувачують у тому, що вони імітували затримання двох молодих людей і вимагали в них гроші за нібито непритягнення до відповідальності. Отримати від гостей міста поліцейські хотіли 170 тисяч гривень.

У травні цього року поліцейські, попередньо змовившись, реалізували схему отримання незаконного прибутку. Вони вдалися до вимагання у мешканців інших міст України коштів під надуманим приводом притягнення до кримінальної відповідальності, повідомляє місцева прокуратура.

У якості жертв обрали двох молодиків, які прибули до Одеси на відпочинок.

"Так, спільники зупинили таксі, на якому їхали потерпілі, та, імітуючи затримання за нібито їх причетність до скоєння злочину у сфері обігу наркотиків, погрожуючи насильством, змусили їх пересісти до свого автомобіля. Утримуючи хлопців протягом тривалого часу у салоні власного авто підозрювані вимагали кошти за нібито непритягнення їх до кримінальної відповідальності за вказаний злочин", – йдеться в повідомленні.

Хлопців змушували перерахувати на вказаний правоохоронцями банківський рахунок майже 170 тисяч гривень. Отримавши гроші, поліцейські відпустили молодиків.

Наразі вирішуються питання щодо обрання оперуповноваженим запобіжного заходу та відсторонення від займаних посад.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення