Імпічмент Трампа спровокує повстання, - ФБР

У всіх 50 американських штатах плануються збройні протести із 16 до 20 січня, які можуть перерости в потужне повстання в разі оголошення імпічменту президенту США Дональду Трампу. Про це йдеться в матеріалі журналіста телекомпанії ABC News Аарона Катерскі, опублікованому в понеділок, 11 січня.

Відзначається, що згідно з документом ФБР, який опинився у розпорядженні Катерскі, відома Бюро озброєна група планує вирушити до Вашингтона 16 січня. Повторний протест біля Капітолію розпочнеться 17 січня.

"Вони попередили, що якщо Конгрес спробує усунути президента США за допомогою 25-ї поправки, то станеться потужне повстання", - зазначено в документі.

Організатори акцій протесту закликають до захоплення судів усіх рівнів та адміністративних будівель, якщо Трамп буде відсторонений від влади раніше 20 січня - дня інавгурації новообраного президента США Джозефа Байдена, інформує журналіст.

Як повідомлялося, напередодні на сайті Палати представників США була опублікована резолюція про імпічмент чинного глави держави. Трампа звинувачують у підбурюванні до заколоту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення