Інакше війна: Джемілєв назвав єдиний механізм тиску на Росію

 Апостроф

Крім санкцій, немає ніяких важелів для тиску на Росію.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив народний депутат і уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

За його словами, тиск санкцій значно погіршив ситуацію в РФ, в той же час вони негативно позначаються і на європейській економіці.

"За 2016 року ще поки повних даних немає, але в 2015 році всі країни Євросоюзу від цих санкцій і контрсанкцій втратили 17,5 мільярда доларів. Це приблизно 0,5 валового національного продукту Німеччини, однієї лише Німеччини. А якщо розділити на всі країни, а це 28 країн Євросоюзу, то це виходить мізер. Але і це, звичайно, викликає обурення в ділових колах", - розповів Джемілєв про втрати ЄС.

Він зазначає, що в Росії ситуація досить напружена.

"У той же час Росія втратила 5% валового національного продукту. Це приблизно 260 мільярдів доларів, плюс щорічний відтік не менше 100-150 мільярдів доларів. Ось якщо такими темпами вони йтимуть (свій резервний фонд вони вже вичерпали, зараз полізли до Фонду добробуту , кажуть, що ще близько 250 мільярдів золотовалютних резервів є, але це величезна країна), то це рік максимум ", - додав Джемілєв.

Однак, крім тиску санкцій, не може бути альтернативи впливу на Москву.

"Нічого не може служити (альтернативою, - ред.). Або йти військовим шляхом, або санкції. Більше ніяк", - підсумував він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення