Індія планує придбати у США ударні безпілотники Predator

 ТАСС

Індія незабаром почне закупівлю у США безпілотних багатоцільових летальних апаратів (БПЛА) MQ-1 Predator виробництва General Atomics. Про це повідомило в четвер індійське видання The Media Line.

За даними його джерел, імовірно, ці апарати будуть застосовуватися для нанесення ударів по позиціях бойовиків на території Пакистану. Крім того, очікується, що Хижак стане додатковим "аргументом в прикордонному протистоянні Індії з Китаєм".

Торік Індія стала другим за обсягами покупцем американської зброї, а сам факт закупівлі нових безпілотників "означатиме покращання оборонних зв'язків між країнами" додає ЗМІ.

Восени цього року Індія вже схвалила операцію по покупці десяти ізраїльських БПЛА Heron TP на суму 400 млн доларів. Нове озброєння, за словами індійських військових, "має підвищити транскордонну військову міць армії" республіки.

MQ-1 Predator - ударний БПЛА, що складається на озброєнні ВПС США. Маса апарату становить 512 кг, довжина - понад 8 метрів. Максимальна тривалість польоту - 40 годин.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення