Індійські вчені знайшли мутації коронавірусу, здатні ухилятися від імунної відповіді, - Reuters

 Дзеркало тижня

Форум наукових консультантів, створений урядом Індії, повідомив владі про незначні мутації в деяких зразках коронавірусу, які "можуть вислизнути від імунної відповіді" і вимагають додаткових досліджень, повідомив Reuters керівник форуму.

Однак радники сказали, що поки вони відзначали мутації, в даний час немає підстав вважати, що вони розширюються або можуть бути небезпечними.

Вчені вивчають, що призвело до нинішнього сплеску випадків захворювання в Індії, і, зокрема, чи винен варіант, вперше виявлений в країні, під назвою B.1.617.

Всесвітня організація охорони здоров'я не оголосила індійський варіант "варіантом, що викликає стурбованість", як це було зроблено для варіантів, вперше виявлених в Великій Британії, Бразилії і Південній Африці. Але 27 квітня ВООЗ заявила, що її раннє моделювання, засноване на секвенуванні генома, показало, що B.1.617 має більш високу швидкість росту, ніж інші варіанти, що циркулюють в Індії.

Форум консультантів, відомий як Indian SARS-CoV-2 Genetics Consortium або INSACOG, тепер виявив більше мутацій в коронавірусі, які необхідно ретельно відстежувати.

"Ми бачимо, що в деяких зразках з'являються деякі мутації, які можуть вислизнути від імунної відповіді", - сказав Шахід Джаміль, голова науково-консультативної групи INSACOG і провідний індійський вірусолог. Він не сказав, чи спостерігалися мутації в індійському варіанті або будь-якому іншому штамі.

"Якщо ви не культивуєте ці віруси і не протестуєте їх в лабораторії, ви не зможете сказати напевно. На даний момент немає підстав вважати, що вони розширюються або можуть бути небезпечними, але ми відзначили це, щоб не спускати очей з м'яча", - сказав він.

INSACOG об'єднує 10 національних дослідницьких лабораторій.

Індія вперше повідомила про більш ніж 400000 нових випадків COVID-19 в суботу. Бурхливі інфекції зруйнували систему охорони здоров'я в таких місцях як столиця Нью-Делі через брак медичного кисню та лікарняних ліжок.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення