Інформатор-транссексуал Wikileaks спробувала скоїти суїцид

Інформатор Wikileaks Челсі Меннінг - до зміни статі відома як Бредлі Меннінг - була госпіталізована після спроби самогубства.

Про це повідомляє ресурс The Daily Beast.

Як пояснили виданню джерела у владних колах, жінку перевели з в'язниці Форт Лівенворт в одну з лікарні Канзасу, але незабаром виписали і повернули в пенітенціарну установу.

13 лютого 2015 року Меннінгу дозволили змінити стать. При цьому він ліг під ніж хірурга просто у в'язниці - таке рішення було прийнято через високий ризик самогубства ув'язненого у зв'язку з розладом гендерної ідентичності. Дозвіл в'язневі змінити стать дали вперше в історії. Раніше Меннінг за рішенням суду отримав право носити жіноче ім'я Челсі Елізабет.

Меннінга заарештували у травні 2010 року. Він передав WikiLeaks близько 700 тис. секретних документів, що стосувалися військових операцій США в Іраку й Афганістані. Найвідомішим витоком став 39-хвилинний відеозапис вбивства американськими військовими мирних жителів в Іраку.

Відомості, передані організації Меннінгом, стали найбільшим витоком інформації в історії США. Рядовий зізнався у скоєному. За його словами, він хотів вказати суспільству на необхідність змінити методи боротьби за свої цінності і свій спосіб життя.

У серпні 2013 року Бредлі Меннінга засудили до 35 років в'язниці. Про те, що він потерпає від розладу гендерної ідентичності, стало відомо ще під час судового процесу. Він і його адвокати не приховували, що обвинувачений є транссексуалом і хотів би змінити стать.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення