Інформація про зв'язок Луценка з контрабандистами стане ударом для команди президента, - Золотарьов

 Depo

Якщо ДФСУ оприлюднить дані про причетність оточення генерального прокурора Юрія Луценка до контрабандних схем з лісом, це стане вкрай небажаним сценарієм для команди президента

Про це заявив керівник аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

"Для президента це (інформація стосовно оточення Луценка - ред.) буде вкрай небажаним сценарієм. Оскільки і так у Петра Олексійовича справи йдуть не дуже добре. Факти корупції в його оточенні, і ще так яскраво, доказово - це буде вбивчий хід, якщо станеться саме так" , - вважає експерт.

На думку Золотарьова, зібрана фіскальною службою інформація може привести до того, що Луценка спіткає доля Шокіна.

"Інформація фіскалів сама по собі Луценка не звалить. Луценко ж сам собі дав визначення, що він ланцюговий пес режиму. І режим його не здасть. Таке може трапитися, якщо в ситуацію втрутяться США. Ми прекрасно пам'ятаємо, як одного генерального прокурора вже прибрали за командою Байдена. Точніше, не за командою, а через шантаж - зніміть Шокіна, отримаєте мільярд. Щось таке може статися і зараз. До України на День Незалежності приїздить Болтон - радник з нацбезпеки. Він буде обговорювати не тільки Донбас, а й питання боротьби з корупцією. Подивимося, як буде розставлено акценти. Теоретично ця тема стосовно Луценка може бути піднята", - говорить Золотарьов.

Експерт стверджує, що конфлікт між ГПУ і ДФСУ, пов'язаний з перевірками експорту лісу, далі буде рухатися по наростаючій.

"Логіка говорить, що з'ясування відносин піде вже з використанням силовиків. Тому не виключені гучні арешти, затримання, спецоперації, оскільки зрозуміло, наскільки високі ставки", - підкреслив Золотарьов.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що має "персональні претензії до в.о. голови ДФСУ Мирослава Продана", але доказів для того, щоб щось пред'явити головному фіскалу, у прокуратури немає.

У відповідь Продан заявив, що відносно нього, його оточення, рідних і близьких вже два місяці здійснюється "величезний тиск", і він буде посилюватися, коли з'являться перші результати контрольно-перевірочних заходів по лісовій галузі... Продан пообіцяв, що результати перевірок можуть бути оприлюднені протягом місяця.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення