Інтернет відключать на 3 дні по всій країні

 Lifeinvest

Провайдери обіцяють у лютому тричі відключити інтернет всій країні. Вони вже визначилися із датами. Без доступу до мережі будемо сидіти 3, 11-12 та 20 лютого. Про це повідомляє Lifeinvest.

На таку акцію протесту вони наважилися через монополію компаній, які “захопили” всі опори, закрили доступ до багатоквартирних будинків та заробляють на інтернет-провайдерах.

“На ринку з’явилися технології 3G і 4G. Це означає, що для їх впровадження через кожні 100-200 метрів повинен бути розташований пристрій із підведеним інтернетом та живленням, аби забезпечити зв’язок. Вирішити таке завдання можна виключно розмістивши бази на опорах, аналогічних ліхтарям вуличного освітлення. Тому зв’язківці змушені співпрацювати з балансоутримувачами опор. Тобто, енергетичними компаніями, які грубо зловживають монопольним становищем”, – пояснює сайту “InternetUA” директор інтернет-провайдера “Павлабор” Володимир Падюков.

ЗнайВін переконує, що компанії виставляють завищені необґрунтовані ціни на користування стовпами.

“Наприклад, Київобленерго вимагає 30 гривень за оренду однієї опори на місяць. Оплату виставляє відразу за кілька місяців вперед, що виливається в сотні тисяч гривень”, – уточнює Падюков.

Всі спроби поскаржитися чиновникам – марні, уточнює бізнесмен. Каже, що багато разів він та його колеги зверталися до Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

“Але регулятор відповідає, що це приватна власність і вони “не при справах”.

Насправді, наприклад, в АК “Харківобленерго” 65% акцій належить державі”, – пояснює Падюков.

Додає, що в операторів немає іншого виходу, як протестувати. Тому вони організовують три “хвилі” акцій протесту.

3 лютого планують передати звернення і пакет скарг в антикорупційний Комітет ВР, одночасно припинити на годину подачу доступу в Інтернет по всій Україні та організувати прес-конференцію.

11-12 лютого учасники мітингів мають намір передати звернення і пакет скарг в СБУ і знову припинити подачу доступу в мережу на одну годину. А 20 лютого звернуться до президента і теж відключать інтернет.

Відкрито участь в акціях протесту підтвердили учасники ринку з Сум, Чернігова, Дніпропетровська і Маріуполя. Але організатори попереджають, що інші оператори їх підтримують, свої дії поки не афішують, але у дні мітингів теж відключать інтернет.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення