Інтерпол оголосив у розшук екс-керівників «Оранти»

Їх звинувачують у розкраданні майна компанії на суму понад $10 млн

Про це йдеться на сайті Mind.kiev.ua

Колишні голова наглядової ради НАСК «Оранта» Олег Спілка і член наглядової ради Олександр Тимінський на прохання України оголошені Інтерполом у міжнародний розшук.

Про це повідомила ЮФ «Ілляшев та Партнери».

Як зазначається, Спілку і Тимінського звинувачують у розкраданні майна «Оранти» на суму понад $10 млн.

Згідно з матеріалами кримінального провадження, у 2008 році за організованою підозрюваними схемою відбулася передача підконтрольній їм фірмі прав на товарні знаки НАСК «Оранта». Ціна угоди склала 6 млн гривень. Два місяці потому знаки передали назад «Оранті» в оренду на п'ять років, за що страхова компанія заплатила понад 65 млн грн, пояснюють юристи.

«У 2009 році за аналогічною схемою були виведенні кошти під час продажу і зворотної покупки НАСК «Оранта» частки у статутному капіталі «Гарант-Асістанс», внаслідок чого компанії було завдано збитки у розмірі 16 млн грн», – повідомили в юридичній фірмі.

Правоохоронці висунули підозру Спілці і Тимінський по ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) з санкцією до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення